AIK:are mot hockeymaffian

Flera elitserieklubbar vill stänga Elitserien däribland Färjestads BK. De klubbarna ser också till att Elitlagen får mellan 16-18 miljoner/klubb/år i TV-pengar varje år medans klubbarna i Allsvenskan får 100.000kr/klubb/år.
 
Rögle som kom upp från Allsvenskan förra året spöade den eviga elitklubben Färjestad i helgen med 4-1. Man förstår varför de vill stänga serien. Tänk om de skulle åka ur.

Sport bygger på tävlingsmomentet. Tänk om det momentet tas bort vad har vi då kvar. 55 omgångar av vakuum för de klubbar som inte har chansen att åka ur och ett liv i ingemansland för de som aldrig kan gå upp. Låt oss behålla tävlingsmomentet men låt oss också göra oss av med dödgrävarna inom hockeyn.

Vi syns i Elitserien 2009. Go gnaget!


Sanning och konsekvens

Finansmarknaderna i världen kollapsar. Utlåning har skett till höger och vänster utan urskiljning till icke kreditvärdiga företag och personer. Dessa affärer och transaktioner har lett till höga löner, bonusar och och andra förmåner till mängder med människor i finanssektorn. 

Vi känner igen snacket från 1992 i Sverige då alla banker utom Handelsbanken sökte sig till bankakuten. Banker och företag som tjänat miljarder varje år är helt plötsligt konkursmässiga. Hur går det till? Vart tar vinsterna vägen och varför är det alltid skattebetalarna som skall ta kostnaden? Bör inte bankerna ha täckning för eventuella förluster. Skall de kunna låna ut mer än de har råd att förlora?

Det är dags att utkräva personligt ansvar av de som tjänat på att lura folk till lån de inte har råd med. De som därmed drivit upp värden på fastigheter (villor/bostadsrätter) som det inte finns fundamenta för. 

Om det inte finns lagstiftning på området måste det till sådan. För att sånt här inte skall hända om och om igen. Nåra blir rika på detta och skattebetalarna samt skötsamma låntagare får ta konsekvensen och betala festen. Nej låt rätt personer antingen sitta i fängelse, få näringsförbud eller betala skadestånd tills de begravs.   

Vem är Sveriges dummaste politiker?

Svar: Sten Tolgfors

År 2008 har försvaret i princip lagts ned, ersatts av hemvärnet och tappat bort 3 miljarder.

Efter Rysslands intåg i Georgien så behövs helt plötsligt försvaret igen. Samtidigt så hittas lämpligt de 3 miljarderna och allt är bra igen men året är fortfarande 2008.

Seriöst? Är detta trovärdiga beslut av människor vi skall lita på och lägga våra liv i i händelse av krig?

Är det någon som vet vad problemet med politiska skämt är? Jo de är att de blir valda...


Tåg skall gå i tid!

Var för har SL och SJ hela tiden problem med att få sina tåg/bussar och tunnelbanor att gå i tid. Skall vi behöva finna oss i denna dåliga service? Resignerade passagerare står snart ännu en vinter och fryser i väntan på tåg som inte kommer och dåliga besked. Arbetsgivare får finna sig i att de anställda är försenade till jobbet ännu en dag.

33% av SJ.s avgångar är försenade. SJ.s VD Jan Forsberg säger att 66% av dessa förseningar är väderberoende och styrelseordförande Ulf Adelsohn håller med. Det är alltså inget SJ kan påverka. Givetvis speglar deras syn på SJ den övriga personalens ambitionsnivå och åsikter verksamheten som helhet. Inget kan göras vi är fullkomliga. Alla problem beror på någon annan.

Några av de anledningar som SL anger för deras tåg är försenade är:

- Förarbrist
- Lövhalka
- Kyla
- Värme
- Regn
- Växelfel
- Ombyggnationer
- Is/snö
- Trasiga tåg

Går dessa fel inte att åtgärda, skall vi bara behöva finna oss i detta år efter år. Som kund till dessa företag står vi oss helt slätt och blir försenade el. hänvisas till att ta bilen eller taxi.

Efter tre veckors semester i Japan och utan några som helst förseningar på vare sig tåg/tunnelbanor/lokaltåg undrar man. Efter att ha pratat med människor som vet bättre får man reda på att det inte finns några förseningar på japanska tåg. Jo en gång när Englands drottning var på besök blev det tre minuters försening på det tåget. Förseningen föranledde tågchefen att avgå med omedelbar verkan. 

Såväl Jan Forsberg som Ulf Adelsohn borde avgå och lämna sina platser till förfogande precis som många politiker och administratörer inom Landstingets och SLs organisation.  De är inkompetenta och lämnar dåliga kunskapsmässiga och pedagogiska avtryck. Kort sagt de suger. En upplysning i sammanhanget är att de faktiskt har väder även i Japan och jordbävningar.


Back on track!

Efter en tids bortavaro är bloggen nu igång igen...


RSS 2.0