Tåg skall gå i tid!

Var för har SL och SJ hela tiden problem med att få sina tåg/bussar och tunnelbanor att gå i tid. Skall vi behöva finna oss i denna dåliga service? Resignerade passagerare står snart ännu en vinter och fryser i väntan på tåg som inte kommer och dåliga besked. Arbetsgivare får finna sig i att de anställda är försenade till jobbet ännu en dag.

33% av SJ.s avgångar är försenade. SJ.s VD Jan Forsberg säger att 66% av dessa förseningar är väderberoende och styrelseordförande Ulf Adelsohn håller med. Det är alltså inget SJ kan påverka. Givetvis speglar deras syn på SJ den övriga personalens ambitionsnivå och åsikter verksamheten som helhet. Inget kan göras vi är fullkomliga. Alla problem beror på någon annan.

Några av de anledningar som SL anger för deras tåg är försenade är:

- Förarbrist
- Lövhalka
- Kyla
- Värme
- Regn
- Växelfel
- Ombyggnationer
- Is/snö
- Trasiga tåg

Går dessa fel inte att åtgärda, skall vi bara behöva finna oss i detta år efter år. Som kund till dessa företag står vi oss helt slätt och blir försenade el. hänvisas till att ta bilen eller taxi.

Efter tre veckors semester i Japan och utan några som helst förseningar på vare sig tåg/tunnelbanor/lokaltåg undrar man. Efter att ha pratat med människor som vet bättre får man reda på att det inte finns några förseningar på japanska tåg. Jo en gång när Englands drottning var på besök blev det tre minuters försening på det tåget. Förseningen föranledde tågchefen att avgå med omedelbar verkan. 

Såväl Jan Forsberg som Ulf Adelsohn borde avgå och lämna sina platser till förfogande precis som många politiker och administratörer inom Landstingets och SLs organisation.  De är inkompetenta och lämnar dåliga kunskapsmässiga och pedagogiska avtryck. Kort sagt de suger. En upplysning i sammanhanget är att de faktiskt har väder även i Japan och jordbävningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0