Sanning och konsekvens

Finansmarknaderna i världen kollapsar. Utlåning har skett till höger och vänster utan urskiljning till icke kreditvärdiga företag och personer. Dessa affärer och transaktioner har lett till höga löner, bonusar och och andra förmåner till mängder med människor i finanssektorn. 

Vi känner igen snacket från 1992 i Sverige då alla banker utom Handelsbanken sökte sig till bankakuten. Banker och företag som tjänat miljarder varje år är helt plötsligt konkursmässiga. Hur går det till? Vart tar vinsterna vägen och varför är det alltid skattebetalarna som skall ta kostnaden? Bör inte bankerna ha täckning för eventuella förluster. Skall de kunna låna ut mer än de har råd att förlora?

Det är dags att utkräva personligt ansvar av de som tjänat på att lura folk till lån de inte har råd med. De som därmed drivit upp värden på fastigheter (villor/bostadsrätter) som det inte finns fundamenta för. 

Om det inte finns lagstiftning på området måste det till sådan. För att sånt här inte skall hända om och om igen. Nåra blir rika på detta och skattebetalarna samt skötsamma låntagare får ta konsekvensen och betala festen. Nej låt rätt personer antingen sitta i fängelse, få näringsförbud eller betala skadestånd tills de begravs.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0