Vem vill bli lapplisa?

Utanför Elitloppet på Solvalla, när cirkusen kommer till stan eller när det är fotbollsmatch på Råsunda kliver de upp ur sina hål. På en given signal precis när evenemanget börjat och bilarna står där utan bevakare slår de till. Lapplisorna med ivriga block och politiska påhejare. Vad är det för ett samhälle vi skapat.

Irritationen kan vara hög när man kommer ut till bilen och finner sig bötfälld. Till vilken nytta? Det kan kosta allt från 250:- och uppåt beroende på förseelse och kommun. Många förseelser är försumbara och skapade av regelälskare och politiker. De är inte nödvändiga och lapplisorna blir därmed satans hantlangare.

På nätterna i Stockholm och andra städer är de ut och lasermäter och bötfäller människor som sover för att orka jobba nästa dag. 8,8 m från ett gathörn ger 700:- i böter, det skulle varit 10 m. Ingen drabbas av dessa "felparkerare" men ändå dessaasummor. För många blir abetsdagen bara ett sätt att finansiera sin p-bot. 

I Hallonbergsskolan i Sundbyberg har kommunfullmäktige sammanträde 1 gång i månaden. Politikerna parkerar på skolgården för att komma nära. Det är förbjudet att parkera på alla skolgårdar i Sverige, men blir politikerna bötfällda? Givetvis inte. De sk parkeringsvakterna är kommenderade att inte lappa där då fullmäktige pågår. Det är så här makten ser ut. Ta gärna beslut som drabbar andra men inte säg själv.
 
Givetvis skall man inte parkera fel och framförallt inte på farliga platser. Då skall böterna vara rejäla och inte ett sätt att finansiera olika kommunala projekt, trots att det är olagligt. Man får nämligen inte gå med vinst på parkeringsövervakning enligt kommunallagen. Gå igenom din kommuns budget och polisanmäl detta när du kommer åt och viska "vilket bra jobb du gör - tur att du finns" saker när du passerar en lapplisa. Det har du all rätt att göra... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0