Välkommen till min nya blogg!

Det här är en blogg för dig som är vaken. För dig som låter tankarna gå vidare och inte köper allt som du serveras i media och av politiker. Låt dig inte indoktrineras - tänk fritt och våga påverka.

Kommentarer
Postat av: Ingegerd Åström

Ang. lagen om att hundar och katter ska ha
sällskap och få gå ut flera gånger varje dag.
Våra gamla och ensamma då?
När kommer en lag som ser till att dom får säll-
skap och komma ut varje dag.

2008-05-13 @ 09:38:28
Postat av: Lars

Hälso- och sjukvårdslag 1982:763 beskriver vilka krav vi kan ställa på vården, och den har funnits i ett antal år. Att lagen sedan inte efterföljs överallt är ett annat problem. Som tur var har du möjlighet som människa att välja ett annat vårdalternativ om du inte är nöjd (eller ringa en kvällstidning under sommarens nyhetstorka). Däremot som katt och hund är det kört, de har ingen möjlighet att aktivt byta husse eller matte :)

2008-05-14 @ 09:34:21
Postat av: Ingegerd Åström

Du måste vara väldigt ung Lars!
Ditt svar är så naivt. Känner du ingen gammal eller ensam människa. Hundar och katter kan både rivas och bitas.Samt rymma. Men en ensam "tandlös"
gamling har jäkligt svårt att hävda sin rätt.
På alla sätt.

2008-05-16 @ 15:42:56
Postat av: Lars

Ingegerd: Ledsen att jag var otydlig med mitt inlägg, det var ett försök till ironi.

Jag håller helt med dig om att gamla och sjuka tillhör en av många svaga grupper som har svårt att hävda sin rätt (med eller utan tänder). Vi är säkert helt överens om att det måste finnas ett bra och fungerande skyddsnät för svaga grupper i samhället.

Men, om jag nu inte misstog mig, så efterlyste du en lag och inte en lösning på ett problem. Om du hade efterlyst en lag mot hustrumisshandel, så hade jag informerat dig att det redan finns en. Att det sedan fortfarande sker fall av misshandel i hemmet och att folk inte anmäler brotten är ett annat problem. Det räcker inte bara med lagstiftning, utan man måste även aktivt arbeta med att ge stöd och information, så folk känner till sin rätt och får hjälp och stöd för att hävda den, eller komplettera lagen. Så, när jag hänvisade till lagen om äldres rätt till bra vård, så var det för att du verkade ha bristande kunskaper i frågan. Du hade väl aldrig krävt en lag mot hustrumisshandel, utan krävt en lagändring eller mer stöd och hjälp till den gruppen människor som far illa, eller?

På din fråga, om jag känner någon gammal människa? Ja, jag känner flera som är 85+. Dessutom har jag under min tid som student jobbat inom äldrevården. Men, jag skulle aldrig vara så naiv att tro att en personlig erfarenhet räcker till för en objektiv bild av hur det står till med svensk äldrevård. Den kunskapen får man bl a genom att plöja igenom lite statistik och avhandlingar på området. Vilka källor har du som underlag för att få en rättvis bild över hur läget är för svensk äldrevård?
Skulle vara intressant att jämföra källor. Min erfarenhet är att det ser väldigt olika ut mellan olika kommuner, och att det hör till undantagsfallen att äldre människor far illa på grund av dålig äldrevård.

2008-05-20 @ 08:49:30
Postat av: Ingegerd Åström

Jag hade mycket jag ville ventilera när det gällde
den uppmärksammade djurlagen. Men luften gick ur mej helt, när Gislaveds kommun skiljer 2 människor
som levt ett helt liv tillsammans, bara för en
prestige-fylld kommunanställd ska få rätt.
Men jag ger mej tusan på att hon värnar om
kommunens husdjur.Jag blir så trött.

2008-05-23 @ 13:36:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0