Mäklarbricka?

I alla branscher som hanterar kontanter finns lockelsen att göra "svarta pengar". Det kan gälla restauranger, blomsterhandlare eller målare. Den sk "svarta sektorn" omsätter miljarder.
I den senaste av sk "affärer" är det mäklarna som visat att de inte skattar för alla sina intäkter. En majoritet av mäklare i en genomförd undersökning lät arvoden gå rakt in på privata konton.  Och arvoden för mäklare är ju som bekant ganska stora summor.
Reportrar frågar, -hur kan detta komma sig, mäklarna ska ju hantera våra medel och vara seriösa. Mäklarbranschen tar avstånd och står i TV och försöker förklara att det finns dåliga människor överallt ochh off cource skall vi betala skatter som alla andra. Det är i och för sig sant, men vad är det som egentligen borde sägas men aldrig sägs?

Så länge skatterna är höga och vinsten att fuska är stor, så kommer alltid fusk att ske. Om sedan risken att bli upptäckt är liten, så kommer givetvis fusket att ske i än större omfattning. För vem vill inte sitta på Stureplan med en mäklarbricka istället för att betala skatt som går till andra. Hemska människor kan tyckas, men är de verkligen så hemskt?

I min värld så är skatt stöld eller konfiskation på de nivåer vi har i Sverige. På en lön om 100:- får du ut c.a 67:- i handen och för det betalar din arbetsgivare 134:- inkl. soc. avg. Alltså får du 67:- och din arbetsgivare betalar ytterligare 67:- till statens svarta hål. 

67:- som går till högre statsrådslöner, högre partistöd och evighetspensioner till fd statsråd bla. Klart folk som har möjlighet att fuska gör det. Om en mäklare "råkar" få in 40.000:- i arvode på sitt privata konto istället för till sin firma eliminerar han 40.000:- i skatt. Gör man så två-tre gånger om året så blir vinsten 80-120.000:- i skatt per år och livet blir enkelt att leva. Rättvist? 

  

Rekord

När du tittar på detta har min blogg slagit tittarrekord.

Tack!

FRA = fascism?

Vi kommer alla att kunna bli avlyssnade och få våra mail kollade. FRA skall få den rätten. På onsdag 18/6 2008 röstar de borgerliga genom detta. De enda som röstar nej är miljöpartiet. Heder åt dem. Orwells bok 1984 tenderar nu att förpassas till barnbokshyllan.

Vem försvarar dessa idiotiska grepp. Det är inget att oroa sig för så länge man inte gör något olagligt, säger de få som vågar försvara detta.  Tänk då vilka som får makten över våra ord. Politikerna.

I senaste valjarundersökningen från SIFO kunde vi se att Sverigedemokraterna får över 4 %. Alltså en plats i riksdagen. Är det sådana tokstollar vi vill skall kunna kontrollera oss och straffa oss om vi säger fel saker. Dax att emigrera? Det kanske inte går?  Kanske finns det Spaniendemokrater eller Thailandsdemokrater också...sånna som inte heller vill ha invandring...

Lägg ner försvaret?

Hemvärnet skall skydda vårt land. Vi skall minska antalet flygplan, tanks och tekniska vapen. Är Tolgfors, Reinfeldt och kompisar seriösa?

Alla andra länder satsar på tekniska försvar. Vi satsar på hemvärnet. Detta måste vara ett skämt. Antingen lägger vi ned försvaret, satsar på det, eller går med i Nato.


RSS 2.0