Bidrag och bidragstagare

Det är ungefär 4-6% av de sk svenskarna som är arbetslösa och dubbelt upp när det gäller invandrare. I antal blir det färre invandrare som går på bidrag än svenskar.

Bidrag till människor kan se ut på olika sätt tex genom rena bidrag som:

Bostadsbidrag
Socialbidrag
Flyttstöd
Barnbidrag (som utgår till alla)

Vi har oxå andra typer av bidrag som utgår och då framförallt till "svenskar"

Bankstöd
Rot-avdrag
Forskningsstöd till bilindustrin
Gotland o Norrlandsstöd och andra regionala stöd (Blekinge har hög arbetslöshet)
Stöd till kultur
Stöd till monarki

osv.

Sluta med genereella bidrag. Ge bidrag till de som behöver och kalla saker vid dess rätta namn. För att erhålla rätt till bidrag ur ett försäkringssystem är det självklart att man skall tillföra till det systemet.
 
Att däremot ta bort människor ur ett system för att de kommer från ett annat land är diskriminering och rasism. Jag är inte rasist. Den som tycker moderaternas förslag är bra - är lika med rasist. Stå för det och smussla inte. Alla får gärna vara rasister, jag är det inte.

Kommentarer
Postat av: S Turkoe

Sjukpenning, arbetslöshetsersättning är båda system som förutsätter att man betalt till systemet, antingen via skatten eller betalning till a-kassa. Försöjningstöd utgår utan motprestation, av vilket 62% går till utlandsfödda. Politik innebär fördelning av resurser, det kan aldrig betraktas som rasism att debattera hur dessa resurser skall fördelas. Lika lite som åsikten att ta från de rika till motprestation av de som erhållerförsöjningstöd.

Ett välfärdsamhälle bygger på proportion mellan de som bidrar kontra de som erhåller. Så länge skatten går till sådant som skattebetarna anser ligga i deras viljeriktning,fungera det, i samma ögonblick viljan att betala skatt försvinner brakar systemen ihop. På sikt är därför det svenska välfärdsystemet dödsdömt om man inte gör något radikalt.

2008-12-06 @ 16:13:13
Postat av: Indoktrinerad

Jag anser attt politisk inblandning i våra liv generellt är av ondo. Därför skall skatten vara låg och egenmakten stor. De sämst ställda skall få hjälp. Vi skall inte ge bidrag till "alla" - avskaffa de generella bidragen. Inför större inslag av försäkringar med motprestation.

Att ta bort vissa bidragstyper är inte rasistiskt. Men att ta bort bidrag till vissa med särskilt ursprung eller att ha olika regler för olika människor beroende på ursprung är rasistiskt. Det är ungefär som att säga att blekingebor får köra 30 utanför skolor och stockholmare får köra 50. Eller att AIK.are får slå Djurgårdare på käften utan straff men inte tvärtom. Det är diskriminering. I och för sig skulle det vara kul och rätt tänkt. Skämtåsido - Vi skall ha samma regler och lagar för alla.

En annan fråga som ett land har att ta ställning till är om och hur flyktingmottagning skall ske. Hur dessa människor (flyktingar) skall få en chans till att kunna jobba (arbetstillstånd), till var de skall bo, till hur snabbt de skall lära sig svenska. Jag tycker Sverige är för slapphänt mot alla gällande bidrag och skyldigheter (även sk svenskar). Och jag tycker att staten har aldeles för stor makt i våra liv.

Jag är inte intresserad av att betala skatt för:

Slappa invandrare

Slappa svenskar

Bilindustrin

Silvia Sommerlath (appanage)

Kultur (Dramaten, Operan, museer osv)

Byggsektorn (rot-avdrag, nödinfrastruktur)

Regionala stöd

Press-stöd

Pensioner till politiker

Bankstöd (feta pensioner bla)

Jag delar din värdering att vårt skattesystem håller på att braka ihop pga dålig betalningsmoral. Men däremot tycker jag att det egentligen är sunt i grunden med tanke på allt som skattepengarna går till (bla min lista ovan). Jag hoppas på ett seriöst skatteuppror, men det lär väl aldrig ske med tanke på hur tongångarna går nu i finmanskrisens tecken. T.o.m. företagarsidan blivit smått galna i bidrag och stöd från staten. De bidragen kommer kosta dig mycket mer än vad du kan drömma om. Och pengarna kommer bara hamna i redan oseriösa rikas fickor.

2008-12-07 @ 13:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0