Förskolan gör vinst!

En privat förskola (4 enheter) i Årsta i Stockholm gör vinst och ägaren plockar ut det i aktieutdelning. Människor blir upprörda och politiker ropar efter ny lagstiftning. Populism och larv på hög nivå spelas upp i tv-rutan och andra medier. Samma politiker som reat ut verksamheten bara för ett drygt år sedan är förvånade och kräver åtgärder.

Det enda som behöver åtgärdas i detta fall är att utbilda politiker i företagsekonomi för de är generellt dåliga på. När sedan verksamheter sålts ut till marknadspris istället för politikersatt pris är det bara att minska det politiska inflytande över människors vardag. Färre poltiker kommer ju därmed att behövas. 

På en fri marknad är det upp till kunderna att välja var de vill sätta sina barn. Den verksamheten som är bra och folk väljer genererar därmed vinst med möjliugheter för ägare att ta ut avkastning. Grattis.   


Sverige åt svenskarna?

Vad har vi svenskar att vara stolta över? Falukorven eller "smågrodorna"?

Många tror att midsommar, lucia, köttbullar och en del andra importerade saker är svenska. Vi skall bevara det svenska och inte släppa in några invandrare.
Men vad är det egentligen vi vill bevara. Monarkin? Bernadotte var fransk och vår nuvarande drottning är tyska. Därmed blir vår nästa tronarvinge invandrare per definition. Men Victoria gifter sig iofs med en hellyllesvensk från Ockelbo. Men det är tydligen heller inte bra. Hon bör ju gifta sig med någon ur ett annat kungahus. Men blir det inte fler invandrare då?

Det finns trots allt en del vi svenskar är kända för i världen. Folkhemmet, det höga skattetrycket, sjukvårdsköer och Palme. Är det något att vara stolt över. Nej tvärtom. Varför då ens försöka att spela stolt och svensk? Givetvis är det enklare att spela upp ett vi mot dem i politisk retorik. Men vem försöker man övertyga?

Upplys mig gärna om vad som är svenskt och bra och tillräckligt värdefullt så att ingen annan än svenskättade kan få tillgång till det? Vad är det Sverigedemokrater, rasister och andra nationalister är så stolta över och vill bevara?


RSS 2.0