Stäm staten Israel

När politiker tar beslut är de ofta oantastliga. Det går inte att utkräva ekonomisk ersättning för felaktigheter i ansvarutövandet.
Israels politiker bombar idag sönder privat egendom från luften för att de inte vågar använda marktrupperna och precisera målen bättre. Vilket ansvar krävs? Inget!

Låt staten Israel eller dess politiker betala varje enskild privat egendom (som de bombar sönder) och återuppbyggnaden av dessa. Stäm även Hamas på det de förstör i Israel. Låt dem (Hamas) betala vart enda öre. Låt ledarna bli personligen skyldiga för vad de åstakommer.

Det kommer att begränsa krigen i framtiden. Mer av personligt ansvar från politiker och makthavare i varje situation kommer att kräva insiktsfulla beslut. Det skall gälla i krig, finansfrågor och andra beslut rörande gemensamma tillgångar.


Ingves är galen

Nedan inlägg skrev jag på denna blogg "4.e juli 2008". Det är tråkigt att få rätt. Frågan kvarstår dock, hur kan sådana här personer få bestämma över mitt och andras liv?

Stefan Ingves på riksbanken höjer styrräntan 0,25% och förväntas höja minst 2ggr till. Riksbankens uppgift att hålla inflationen i schack tas på blodigt allvar utan att göra någon konsekvensanalys. Det som idag driver inflationen är mat- och oljepriser, priser vi har svårt att påverka i Sverige.

Om matpriser och oljepriser går upp kommer automatiskt folk att konsumera mindre av annat - konsumtionutrymmet minskar helt enkelt. Samtidigt faller konjukturen, något som oxå självklart påverkar konsumtionen. Driver vi sedan på med höjda räntor kommer effekten bli stor. Vi går därmed in i en ännu sämre lågkonjuktur och får högre arbetslöshet som följd.

Höjer vi då räntan mer i den situationen finns risk för ekonomisk kollaps. Tänk att människor på deras befattningar och med deras utbildningar inte kan inse konsekvenserna av sina egna beslut. Läs det här och begrunda och gå in på bloggen om ett år. Då är saken förd i bevis. Stefan Ingves är galen.

RSS 2.0